LAB SKILLS – Radionica Hematologija

4. lipnja 2016. održali smo i našu drugu radionicu pod nazivom „Hematologija“ u sklopu projekta Lab Skills čije su voditeljice Kristina Vrbančić i Mia Galić.

1

Za temu radionice odlučili smo se nakon provedene ankete među polaznicima prve radionice – „Predanalitika“. Pri osmišljavanju radionice bilo je važno istaknuti praktični dio i studentima, osim teoretskog dijela, pribiližiti rutinske analize i pružiti priliku za bolju praksu.  Predavanja o navedenoj temi održale su gošće radionice – mag.med.biochem. Ivana Marković i mag.med.biochem. Tara Rolić.

U praktičnom dijelu studenti su uvježbali vađenje kapilarne krvi te izradu, bojanje i mikroskopiranje krvnog razmaza. Drugi dio radionice bio je natjecateljskog karaktera (Case study natjecanje). Studenti su dobili već gotove izrađene krvne razmaze, čije su vrijednosti DKS-a bile poznate samo  voditeljicama gdje suradili u paru što je bila izvrsna prilika za timski rad što će činiti osnovu njihovog svakodnevnog rada u laboratoriju.

Zahvaljujemo se stručnim voditeljicama radionice – mag.med.biochem. Ivani Marković i mag.med.biochem. Tari Rolić na pomoći oko realizacije ove radionice. Također se zahvaljujemo svim studentima  koji su svojim dolaskom podržali rad i smisao naše udruge.

Fotografije o tome kako nam je bilo na radionici možete pogledati u Galeriji.