BLS Day – upis u Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica

U petak, 15. travnja 2016. godine na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku, obilježit ćemo Međunarodni dan biomedicinsko laboratorijskih znanstvenika (BLS Day) na našem Sveučilištu u organizaciji Hrvatske udruge studenata medicinsko laboratorijske dijagnostike (CMLDSA), Medicinskog Fakulteta u Osijeku te Studentskog Zbora Medicinskog Fakulteta u Osijeku, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, humanitarnom Akcijom u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina. Predavanje dr.sc. Mirte Mikulić, dr.med. pod nazivom „Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica“ započet će u 10:15 sati u predavaonici P1 u zgradi Rektorata, na kojemu možete saznati više o upisu u Registar dobrovoljnih davatelja, a Akcija upisa u Registar od 11 do 13 sati na Trgu Svetog Trojstva (Tvrđa).

Glavni je cilj obilježavanja ovoga dana povećanje svijesti o ulozi biomedicinskog laboratorijskog osoblja u dijagnostičkim postupcima. Činjenica je da je više od 70% medicinskih dijagnoza doneseno upravo na temelju laboratorijskih nalaza, te da se svakim danom i sve učestalijom upotrebom najnovijih tehnologija u dijagnostici ta brojka povećava.

Međunarodna organizacija medicinsko laboratorijskih tehnologa  (IAMLT) osnovala je međunarodni dan biomedicinsko laboratorijskih znanstvenika (International Biomedical Laboratory Scientist Day) 1996. godine na Kongresu u Oslu, u svrhu promoviranja ključne uloge biomedicinskih laboratorijskih profesionalaca u dijagnostičkom i preventivnom medicinskom timu, a ovogodišnju je temu Patient Safety First odabrala naša međunarodna krovna organizacija IFBLS (International Federation of Biomedical Laboratory Science).

Sve vas srdačno pozivamo da nam se pridružite u petak, 15. travnja, i svojim nam dolaskom pomognete obilježiti naš dan, te upisom u Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica pomognete rad Zaklade Ana Rukavina.

Vidimo se!

Predsjednica CMLDSA,
Mirna Anđelić

WEB